The girl that does yoga and takes her dog out for a walk

Thoughts

The girl that does yoga and takes her dog out for a walk

Jaren geleden hoorde ik voor het eerst het liedje van Damien Rice, the girl that does yoga, en op de een of andere manier voelde ik me helemaal thuis bij de sfeer van het liedje. Ik kon me ook voorstellen dat de buren dat over mij zouden zeggen. Dat meisje dat yoga doet en altijd haar hondje uitlaat. Als de eerste zin van een roman. En dit meisje vindt het leuk om de ‘wondere wereld van de yoga’ met anderen te delen. Daarom deze blog waar ik regelmatig onderwerpen uit de yoga wil belichten om ervaringen en informatie te delen ter inspiratie.

Mijn leraar Ron zegt regelmatig ‘yoga doe je 24/7’, dus eigenlijk op elk moment van de dag. Het komt erop neer dat je anders leert kijken naar je lichaam, zintuigen, mind, ego en intellect. In plaats van dat je je leven leeft vanuit de passagiersstoel kan je ook leren om zelf te gaan sturen en je richting te bepalen. In verschillende onderwerpen zal ik hier verder op ingaan en welke rollen o.a. asana’s, energie, ademhaling, voeding, meditatie en yogafilosofie hier in hebben.

Yoga kan iets zijn wat je gewoon een uurtje per week doet waardoor je lekker soepel in je lichaam komt te zitten. Voor mij is het ondertussen een levensstijl geworden waar ik me elke dag verder in verdiep. Ik heb bewust gekozen voor een leven waarin ik veel vrijheid ervaar om de dingen te doen die ik graag doe vanuit mijn eigen oorspronkelijkheid. Ik wil graag tijd hebben om dingen te ervaren die er soms niet toe lijken te doen maar die mij heel gelukkig maken. Dan maar niet dat grote huis. Ik hou ervan om bloemen te plukken in het veld, aandachtig te koken en te eten en lange wandelingen met de hond te maken. Maar ook om heel hard te werken en de balans tussen vinden tussen actie en rust. Om de ruimte te voelen, om betrokken te blijven bij de mensen om me heen en vanuit mijn eigen bezieling te werken en te leven. Want ik geloof dat hoe minder je van het leven eist, hoe groter je vermogen wordt om de overvloed ervan te ervaren.