Aanbod lessen & begeleiding

Je hebt voor het volgen van de lessen geen eigen matje nodig. Yoga kan je het beste op blote voeten doen en met soepel vallende kleding. Voor de ontspanning kan je een trui en sokken aandoen zodat je lekker warm blijft. Het is mogelijk om een proefles te volgen tegen gereduceerd tarief (5 euro) [geldt niet in de zomer].

Dynamische Hatha yoga (alle niveaus) 

In principe zijn deze lessen geschikt voor alle niveaus, dus ook als je nog nooit aan yoga hebt gedaan. Het is handig als je basisconditie op pijl is en het lichaam niet al te stijf aanvoelt om goed met de les mee te kunnen doen. Gelukkig wordt dit ook snel beter door de yoga. De lessen zijn zeer gevarieerd dus stel je in op lessen die fysiek en geestelijk uitdagend kunnen zijn. We zoeken echter ook in dezelfde les weer de rust en de verdieping op in de houdingen, de adem en het bewustzijn. Houdingen worden aangepast naargelang de mogelijkheden. Sommige houdingen/lessen worden aangepast met hulpstukken zoals yogablokken, riemen en bolsters. 

Yoga voor beginners

Heb je nog nooit yoga beoefend of voelt je lichaam wel erg stijf en stroef aan? Begin dan met deze beginnerslessen waarin de basisprincipe van hatha yoga aan bod komen. In de lessen maak je kennis met de basishoudingen (asana’s), leer je de mogelijkheden van je lichaam kennen en je maakt contact met adem en bewustzijn in de houdingen. In de beginners lessen ligt de nadruk op voorbereidende houdingen, staande houdingen, draaihoudingen en beginnende voorover buigingen.

Critical Alignment Yoga

Heb je rug- of nekklachten, wil je aan een goede houding werken of op zoek naar een yogavorm die zowel rust als kracht geeft? Dan is deze vorm van yoga wellicht iets voor jou. De les wordt gegeven door Lucienne van Geene.

Vanaf 6 januari zijn er weer 2 x per maand CAY lessen op zondagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. We hebben maar 15 matjes beschikbaar dus wees er op tijd bij! De lessen zijn op 6 & 20 jan, 3 & 17 feb, 3, 17 & 31 maart en 14 april.

Restorative yoga (losse lessen 1 x maand op vrijdagavond)

Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op het zo volledig mogelijk ontspannen en tot rust laten komen van je lichaam en geest. We maken allemaal wel eens tijden mee dat we eigenlijk te veel van onszelf vragen. Tijdens deze lessen leer je om op tijd gas terug te nemen, te voelen en los te laten. Een heerlijke vorm van yoga, om ontspannen je weekend in te gaan maar ook voor mensen die kampen met spanningsklachten, geestelijke of lichamelijke vermoeidheid en een gebrek aan energie. Je zal merken dat je door juist niets te doen en leren los te laten, ontzettend veel energie kan terugkrijgen doordat blokkades kunnen oplossen. Tijdens deze lessen wordt de hele kast uitgepakt met kussens, riempjes, stoelen, bolsters, dekens, blokken etc. Alles wat er nodig is om je lichaam zo te ondersteunen dat je maximaal kan loslaten. Data volgen in de zomer.

YOM (Yoga Op Maat)

Een subtiele yogavorm voor de yoga beoefenaar met beperkingen voor meer flexibiliteit en balans. Dit kunnen mensen met klachten zijn maar ook oudere beoefenaars die met meer aandacht, tijd en subtiliteit in houdingen willen komen.  Er wordt gebruik gemaakt van stoelen en hulpmiddelen om de yogahoudingen ondersteund uit te voeren. Zo kan je ervaren wat je lichaam vooral wel nog kan. In de lessen is er aandacht voor de klassieke yogahoudingen (asana’s) en ademhaling. Daarin is er ruimte voor ontdekken en proberen, voor in- en ontspanning. Het gaat niet om prestaties of competitie. Je hoeft er niet lenig, jong of slank voor te zijn. Je beoefent yoga omdat jij er plezier aan beleeft en het je goed doet.

Locatie

Bottelstraat 1 G
6511 XA Nijmegen

De studio is gunstig gelegen in de benedenstad, op nog geen 10 minuten loopafstand van het centraal station. Vlak bij gezellige winkels en lunchrooms in de Hezelstraat en het Kronenburgerpark. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Kijk voor meer info op www.nijmegen.nl/parkeren. Op dit moment kan je nog gratis parkeren bij het achterste gedeelte van de Waalhaven, 5 minuten lopen van de studio.

De yoga-studio kan ook gehuurd worden.  Bel of mail voor de voorwaarden; 06 4756 88 51 -  info@yogakula.nl

Persoonlijke begeleiding

Voor individuele begeleiding en/of een persoonlijk oefenschema en advies op maat. Kan je wel wat hulp gebruiken om op een andere manier naar klachten te kijken of je balans te vinden? Heb je te maken met veranderingen in je leven waar je wel wat verheldering in kan gebruiken, om opnieuw richting te vinden? Of wil je gewoon (nog) beter voor jezelf zorgen? Michelle de Wit geeft vanuit een persoonlijke en yogische visie en ervaring begeleiding. Een goed gesprek doet wonderen met eventueel advies over je levensstijl, voeding en/of met yogaoefeningen die speciaal op jou zijn afgestemd.

Individuele lessen

Het is ook mogelijk om individuele lessen te boeken. Hierbij worden yogaoefeningen speciaal afgestemd op jouw doel, niveau en wensen. Lessen zijn flexibel in te delen en kunnen overdag, ‘s avonds of in het weekend gepland worden. De lessen kunnen zowel in de yogastudio als in je eigen huis aangeboden. Lessen worden door Michelle de Wit gegeven.

Yoga Workshops

We bieden ook yoga workshops aan voor groepen,  scholen, bedrijven en instanties. Thema van de workshop wordt in overleg bepaald en afgestemd op de doelgroep. De lessen zijn meestal bedoeld als een introductie in de yoga en daarom laagdrempelig en praktisch. De workshop kan ook als een leuke doe-activiteit aangeboden worden en laat je ervaren hoe leuk yoga is en wat het je kan geven in dingen als energie, rust en balans.