Voorwaarden

Restitutie en compensatie

Indien er een les onverhoopt een les uitvalt, dan wordt er in eerste instantie voor vervanging gezorgd of voor een extra les aan het einde van de cursusperiode. Lesgeld wordt niet gerestitueerd. Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen in een volgende periode of een betaalde cursus stop te zetten. Hou er rekening mee dat als je moet je stoppen met de cursus door persoonlijke zaken als blessuren, verandering van werkroosters, verhuizing, zwangerschap etc. hier geen compensatie voor geldt. Wil je (incidenteel) van tijd veranderen dan kan dit in onderling overleg en afhankelijk van beschikbaarheid.
Inschrijving is definitief na het overmaken van het cursusgeld onder vermelding van – Yoga Kula cursus najaar – rabobank 15.10.08.574 . Inschrijvingen kunnen per mail info@yogakula.nl of per post gestuurd worden naar Daalseweg 2 – 6521 GM Nijmegen

Opmerkingen

Het is prettig om minimaal twee tot een uur voor de les niet te eten. Je hebt verder alleen soepele kleren nodig waar je prettig in kan bewegen en de oefeningen doe je liefst zonder sokken aan op blote voeten zodat je een goede grip op de mat kan hebben. Je kan gebruik maken van de matjes in de ruimte. Probeer minimaal 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn, zodat je rustig kunt omkleden.

Medische indicatie

Sommige yogahoudingen (asana’s) zijn af te raden voor bepaalde klachten of condities. Soms wordt dit benoemd in de les maar het is belangrijk dat je zelf vooral weet wat een behandelend arts of specialist je adviseert. Zo kunnen o.a. hernia, scoliose, hypermobiliteit, zwangerschap, te hoge of lage bloeddruk, hyperventilatie, een speciale aanpak nodig hebben. Dit betekent niet dat je geen yoga kan doen. Je leert tijdens de lessen om je eigen grenzen te ontdekken en te respecteren maar soms ook te verleggen doordat je anders met je lichaam leert omgaan. Tijdens de les kan je altijd aangeven als je een oefening niet wilt doen en waar mogelijk zullen alternatieve oefeningen voor je aangeboden worden. Hou er ook rekening mee dat door het doen van de oefeningen soms onverwachte spanningen en emoties kunnen loskomen die in het lichaam zijn opgeslagen. Al lijkt yoga vooral uit fysieke oefeningen te bestaan, het effect blijft niet beperkt tot ons fysieke lichaam maar werkt sterk door op diepere lagen in ons zoals o.a. de ademhaling, energiehuishouding en onze mind. Uiteindelijk is het doel van yoga om die verbinding tussen geest en lichaam te maken of te herstellen.