Yoga info

Dynamische hatha yoga is een complete vorm van yoga waarbij het lichaam actief in beweging wordt gezet maar waarbij ook de nodige aandacht is voor bewustwording, ontspanning en meditatie. Het is een uitdagende vorm die gericht is op het versterken van de conditie & de souplesse van het lichaam. Het mooie aan yoga is dat je het op jouw manier en naar eigen behoefte kan beoefenen. Wil je alleen lichamelijk bezig zijn, dan kan dat; sta je open voor subtielere lagen dan kan je daar telkens een nieuwe verdieping maken. Je bewustwording verandert vanzelf en geeft nieuwe inzichten in hoe je leeft, beweegt, ademt en denkt. Zweten en spierpijn horen er soms bij maar ook diepe concentratie en het verkennen van je eigen geest. Het dynamische effect uit zich er ook in dat geen les hetzelfde is en dat je telkens weer naar je eigen verdieping en verlenging zoekt.

Je kan yoga zien als een algemeen onderhoud van je lichaam en geest. Net zoals je jezelf dagelijks wast en tanden poetst, zo reinig je met yoga regelmatig je lichaam & geest. Je mag dus ook gewoon meedoen met yoga, als je geen geitenwollen sokken in de kast hebt liggen. Je hoeft ook niet vaag, zweverig of spiritueel te zijn om in allerlei houdingen te gaan staan. Je merkt al snel door het doen van yoga en meditatie dat je lekker in je vel gaat zitten en een ander contact krijgt met jezelf en de wereld om je heen. In het hier en nu, doelgericht, bewust en bewegelijk!

Op een dieper niveau brengt yoga je dichter bij je eigen weg in de wereld te vinden en welke rol je hierin wilt vervullen. Deze zelfrealisatie kan je op veel verschillende manieren bereiken. Yoga is voor veel mensen als een wijze leraar die je begeleidt op je levenspad. Yoga herstelt het contact met jezelf en helpt je met beide voeten in de wereld te staan. Het helpt je te aarden en met zelfvertrouwen, levenspassie en liefde contact te maken met je eigen creativiteit en intuïtie om je eigen weg in vrijheid vorm te geven.

IMG_8709